תמונת קולאז 50

לחם שאור עם גרעיני חיטה מונבטים ואגוזים

2 כיכרות

מצרכים


1 כוס שאור (מחמצת)
1.5 כפיות שמרים יבשים
2 כוסות קמח שיפון
2 כוסות קמח מלא
2.5 כוסות קמח לחם לבן
1/2 כוס פקאנים קצוצים
1/2 כוס גרעיני חמניות
1/2 כוס שומשום
1 כוס גרעיני חיטה מלאה מונבטת
1 כף מלח
2 כפות דבש

2.1/4 כוסות מים (כשחם מים קרים, מים פושרים)

אופן ההכנה

קולים את הפקאנים וגרעיני החמניות במחבת יבשה כ- 3 דקות. מוסיפים את השומשום וקולים עוד כ- 2 דקות, מצננים.
מנפים את קמח השיפון, הקמח המלא והקמח הלבן לקערת המיקסר. מוסיפים שמרים ומערבבים. מוסיפים פקאנים, גרעינים קלויים ואת החיטה הנבוטה. יוצרים גומה בקמח ויוצקים את השאור, דבש ומים בהדרגה.
לשים במיקסר עם וו לישה, כעבור דקה מוסיפים את המלח, לשים עד שהבצק רך וגמיש (עד 10 דקות)
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה ותפיחה.
מוציאים את האוויר מהבצק ומכדררים. מעצבים ל- 2 כיכרות מאורכות או כיכר אחת גדולה. מכסים במגבת לתפיחה שנייה
מחממים תנור לחום 220 מעלות, מניחים תבנית עם כוס מים ליצירת אדים
אופים בחום גבוה 15 דקות, מנמיכים ל- 200 מעלות ואופים עוד כ- 30 דקות
או עד שהכיכרות השחימו והקרום התקשה
מניחים את הכיכרות על רשת צינון, מכסים במגבת

לחמניות שיפון עם קימל

20 לחמניות

המצרכים

2.5 כוסות קמח שיפון
4 כוסות קמח לחם לבן
1 כף מלח
1.5כפות שמרים יבשים
1-2 כפות קימל
1.5 כוס רוויון או יוגורט
2 כפות דבש

לציפוי: קמח שיפון לזרייה

אופן ההכנה

מנפים לקערה את הקמח המלא והקמח הלבן, מוספים שמרים וקימל ומערבבים
יוצרים גומה בקמח ושופכים אליה את הרוויון,הדבש , ואת המים בהדרגה, כעבור דקה מוסיפים את המלח ולשים כ- 10 דקות
מכסים ומתפיחים
מוציאים את האוויר ויוצרים כדורים, מניחים בתבנית על נייר אפייה
מכסים במגבת ומתפיחים את הלחמניות
אפיהעם תבניתעם מים בחום של 200 מעלות כ- 30 דקות או עד שהלחמניות השחימו
מוציאים על רשת צינון

פיתות מקמח מלא

כ- 18 פיתות קטנות

מצרכים

3.5 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים יבשים
5 כפות שטוחות גלוטן
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1 כפית שמן זית
2 כוסות מים (כשחם מים קרים, מים פושרים

אופן ההכנה

בקערת המיקסר שמים שמרים, סוכר וחצי כוס מים, מערבבים , מכסים בניילון נצמד וממתינים רבע שעה
מנפים מעל העיסה את הקמח המלא, מוסיפים גלוטן ושמן ומתחילים ללוש במיקסר עם וו לישה כדקה
תוך כדי לישה מוסיפים את שארית המים (לא חייבים להוסיף את הכל, רואים לפי מידת הדביקות), ובסוף מוסיפים את המלח
לשים כ- 10 דקות עד שהבצק מתלפף מסביב לוו לחישה
מכסים בניילון נצמד לתפיחה ראשונה
מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים לכ – 18 כדורים לפי סדר
לוקחים את הכדור הראשון ומרדדים לפיתה בעובי כחצי ס"מ, מניחים על נייר אפייה ומכסים במגבת
לקראת סוף ההתפחה מחממים תנור ל- 250 מעלות, מניחים את הפיתות , רצוי על אבן שמוט חמה (ללא נייר אפייה) עד שהפיתה מתנפחת (אבל לא מתייבשת)
ניתן להקפיא