לבצק
כוסות קמח 5
200 גרם חמאה מומסת
50 גרם שמרים טריים
3/4 כוס מים
חצי כפית מלח
1.5 כפות סוכר
למילוי
400 גרם תמרים לחים, מגולענים וקצוצים , או חבילת תמרים בואקום
לציפוי
ביצה טרופה ושומשום
אופן ההכנה
מערבבים את חומרי הבצק עד למירקם רך ולא דביק, מתפיחים כשעה
במחבת יש לחמם קלות את התמרים עם מעט מים, שיתרככו ויהיו נוחים לעבודה
להכין כדורים מהבצק, בכל כדור לעשות גומה ולדחוס אליה כפית של מלית תמרים, לסגור את הכדור , לשטח ולרדד למעין פיתה קטנה
לדקור במזלג, למרוח בביצה טרופה ולבזוק מעט שומשום
לאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 20 דקות, עד להזהבה
בתיאבון….