אוכל ישמח לבב אנוש

ולחם - לבב אנוש יסעד (תהילים קד טו)

לשמח אנשים – אין סיפוק יותר גדול מזה, להעלות חיוך על הפנים ולחוות את העונג בטעימת האוכל ואת הכרת התודה באמצעות שפת הגוף, לחוות את הפליאה ממה שיוצא מהתנור, לחוות את הריחות המשכרים של האפייה ואת הטעם הטרי של המאפים שעכשיו נאפו
לשמח את האנשים באמצעות אוכל, ועוד יותר משמח זה אם אתם אפיתם ובישלתם לבד את המאכלים האהובים עליכם, אם אתם בחרתם ותכננתם את המתכונים, דקדקתם בחומרי הגלם והקדשתם מזמנכם להכנת הארוחה
אם אתם טרחתם ולשתם,והתפחתם, והקצפתם ומרחתם ועיצבתם וטיבלתם, התענוג כפול ומכופל
ולחם – להכין לחם בבית , זה הטרפייה הכי טובה שיש, כל החושים משתתפים בעשייה, הכנת יש מאין, הלישה, ההתפחה, המגע עם הבצק הרך והחם, עיצוב הכיכרות, האפייה, ו… הריח מגיע , ריח של לחם טרי וחם שנאפה בתנור הביתי שלכם
לבצוע לחם טרי, לשמוע את קולות הקרום הפריך מתפרק תחת ידכם לטעום את הלחם הטרי, לראות את החמאה נמסה בחום של הלחם שעוד מעלה אדים, זאת חוויה ממכרת
אני ממליצה לכם בחום לנסות את החוויה הזאת בסדנת אפיית לחמים, להרגיש ולהתרגש מחדש בכל אפייה של לחם, את התחושה הממכרת הזאת
ובסדנאות האפייה ללמוד את חוויית האפייה של מאפים טריים בדיוק כמו בקונדיטוריה
סדנת אפייה אחת כבר תשאב אתכם למסלול מרתק של אפייה ובישול ביתי ואתם כבר תמשיכו בעצמכם